Zinkgruvan re:think

Ett hållbart entreprenörsprogram för framtidens generation

Accelerator

Den fjärde fasen i entreprenörsprogrammet re:think erbjuder ett unikt acceleratorprogram för startups, som har en affärsidé med kopplingar till hållbarhetsmålen. Som deltagare i acceleratorfasen får du möjlighet att växla upp och utveckla din affärsidé och ditt företag vidare, för att nå ut till en bredare marknad. Under programmet får du stöd och tillgång till våra affärsutvecklare och specialister, som hjälper dig att spetsa din affärsmodell och ditt värdeerbjudande, så att du kan ta din idé och ditt företag vidare till nästa nivå.

 

När börjar programmet?

Acceleratorprogrammet pågår mellan september och december 2019, men det finns möjlighet att få tillgång till kontorsplats redan från den 19 augusti.

Vem kan ansöka?

Re:thinks acceleratorprogram riktar sig till dig som vill satsa på din affärsidé/startup och utveckla den vidare till nästa steg. Att delta i acceleratorfasen är helt gratis men det är viktigt att du har möjlighet att avsätta den tid som krävs, vilket motsvarar minst en halvtidstjänst.

Kriterier:

  1. Du har startat eller har ambitionen att starta eget företag under programperioden.
  2. Din affärsidé/startup har sitt huvudfokus inom ett eller flera hållbarhetsområden.
  3. Du är engagerad och motiverad att arbeta med din affärsidé för att ta den vidare till nästa steg.
  4. Du har möjlighet att lägga den tid som krävs under programmet (20-40 tim/veckan) och delta i programmets obligatoriska affärsutvecklingsmoment.
  5. Du bor eller verkar i Askersund, Örebro eller någon av de övriga södra kommundelarna i Örebro län.
  6. Du ingår med fördel i ett team som tillsammans med dig jobbar med affärsidén/företaget.

Vad får du som blir antagen?

Du erbjuds affärsutveckling och individuell coachning av Drivhusets affärsutvecklare varje vecka, med fokus på att vässa din affärsmodell för att tydligt kunna förmedla värdet och nyttan av din produkt/tjänst. Vi lägger mycket tid på att ta ditt erbjudande närmare marknaden och kunderna. Startups med rätt potential kommer också kunna få möjlighet till finansieringsstöd under programmet.

Nya kunskaper och färdigheter

Under programperioden träffas vi gemensamt en gång i veckan för att ta del av spännande föreläsningar och workshops inom relevanta områden.

Utöver föreläsningar och workshops kommer våra affärsutvecklare genomföra och processleda interna Affärslabb. Genom dessa kommer du få nya användbara kunskaper inom affärsutveckling, produkt- och tjänsteutveckling med mera.

Nätverk och mentorer

Under programmet har vi möjlighet att koppla ihop dig med experter och mentorer som utifrån dina behov kommer att stötta dig i utvecklingen av din affärsidé. Du får också tillgång till våra befintliga nätverk och nätverksträffar.

Tillgång till gratis kontorsplats

Du erbjuds gratis kontorsplats i Örebro och Askersund och du får arbeta i en kreativ miljö tillsammans med andra entreprenörer. Du har också tillgång till gratis kaffe, skrivare och wifi.

Specialister

Via våra affärspartners kommer du att erbjudas specialisthjälp inom bland annat marknadsföring, paketering, patentfrågor, ekonomi, bank, försäkringar, bokföring, juridik och finansiering.

Kontakt och mer information

Har du frågor eller funderingar om acceleratorprogrammet är du varmt välkommen att höra av dig till Camilla Bergholm på Drivhuset camilla.bergholm@drivhuset.seeller ring 070-9988517.

Ansökan

Ansökan till acceleratorprogrammet är öppen mellan 12 juni och 11 augusti 2019. Uttagning kommer att ske löpande och de som antas till höstens program kommer att meddelas via mejl.

Låter det spännande och intressant?

ANSÖK NU!
Begränsat antal platser.